Συχνές Ερωτήσεις


Η ψηφιακή εκτύπωση σε γυαλί έχει ολοένα και περισσότερη ζήτηση σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι σε κάθε σύγχρονο έργο.

Η πολύχρονη πείρα μας στον χώρο των υαλοπινάκων,  οι συνεχείς αναζητήσεις νέων σχεδίων, μοτίβων και χρωμάτων πάνω σε γυάλινες επιφάνειες και με τη νέα μεθόδο ψηφιακής εκτύπωσης UV που διαθέτουμε, η εταιρεία μας  έχει καταφέρει να έχει στην διάθεση της, λύσεις στην εκτύπωση γυαλιού με άπειρες εφαρμογές στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων με σκοπό να δώσει τις δυνατότητες στον σύγχρονο διακοσμητή,  κατασκευαστή αλλά και ιδιώτη να έχει το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η εκτύπωση σε γυαλί αποδίδεται με φωτογραφική ποιότητα και έχει εφαρμογές ως οικιακός εξοπλισμός αλλά και σε επαγγελματικούς χώρους:

Πορτάκια με πλαίσια αλουμινίου ή ξύλου (κουζίνας, μπάνιου,ντουλάπας κ.α.)

Εσωτερικές πόρτες με γυαλί

Πλάτη κουζίνας

Καμπίνες μπάνιου

Κρυστάλλινες πόρτες ασφαλείας

Διαχωριστικά χώρου

Γραφεία

Γυάλινη οροφή

Τραπέζια

Επένδυση σε εσωτερικές κολώνες / τοίχους

Γυάλινα σουβέρ

Φωτιζόμενοι πίνακες

Καθρέφτες

και πολλές ακόμη εφαρμογές …με μόνο περιορισμό…τη φαντασία σας !

 

 

 

 

Η εναλλασσόμενη διάφανη - αδιάφανη μεμβράνη είναι η τελευταία εξέλιξη στον τομέα της Νανοτεχνολογίας.

Η μεμβράνη χρησιμοποιείται για προστασία της ιδιωτικής ζωής, από τον ήλιο αλλά και σε πολυάριθμες εφαρμογές.

Με την παροχή - διακοπή ρεύματος η μεμβράνη μετατρέπεται σε αδιάφανη - διάφανη αντίστοιχα.

Προδιαγραφές:

Specifications: white film

Colour: White

Foil thickness: ± 0.12mm

Max. size: 1520mm x up to 100m roll

Light transmittance: 85% or more (ON position)

Direct light: 3% or less (OFF)

Direct light: 80% or more (ON)

Indirect light: 95% or more (OFF)

Indirect light: 6% or less (ON)

Electricity Consumption: 2.5 W / m²

Reaction speed: ± 1/30m sec → milk white transparent (ON)

± 1/52m sec transparent → milk white (OFF)

Power supply: AC50V - AC100V (50/60Hz) 

 

 

 

Οι διπλοί υαλοπίνακες ( διπλά τζάμια ), είναι ο σύνδεσμος δύο τζαμιών και συγκριτικά με το σύστημα του απλού τζαμιού έπειτα από συγκεκριμένη επεξεργασία παρουσιάζουν υψηλή διαπερατότητα σε φυσικό φως και παρέχουν την δυνατότητα για καλύτερο έλεγχο του θορύβου και της θερμότητας, παρέχουν δηλαδή καλύτερη ηχομόνωση και θερμομόνωση

Επίσης η διπλή σφράγιση των διπλών υαλοπινάκων διασφαλίζει την στεγανότητα και την αντοχή του διπλού υαλοπίνακα σε αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες.

Ο ξηρός αέρας που είναι εγκλωβισμένος στο διάκενο μεταξύ των δύο υαλοπινάκων μπορεί να αντικατασταθεί με αέριο, όπου βοηθάει στην μείωση της μετάδοσης της θερμότητας παρέχοντας σημαντική βελτίωση των θερμικών χαρακτηριστικών του παραγόμενου θερμομονωτικού διπλού υαλοπίνακα.

Η πλήρωση του διάκενου με αέριο με ευγενή αέρια όπως το αργό καθώς και η σφράγιση με θερμοπλαστικό ελαχιστοποιεί την διαφυγή του αερίου, αυξάνει την διάρκεια ζωής του και βοηθάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ηχομόνωση και την θερμομόνωση που θέλουμε να επιτύχουμε με την χρήση των διπλών υαλοπινάκων.

 

Οι διπλοί υαλοπίνακες  προτιμούνται στην αντικατάσταση των κουφωμάτων και συμβάλουν στην ενεργειακή αναβάθμισή της οικίας.

Λόγω του γεγονότος ότι τα κουφώματα νέας γενιάς προσφέρουν υψηλούς συντελεστές στεγάνωσης και θερμομόνωσης. 

Τα σύγχρονα κουφώματα έχουν αυξημένα χαρακτηριστικά θερμομόνωσης, κατά συνέπεια μειώνετε κατά πολύ η καταναλισκόμενη ενέργεια για την ψύξη ή την θέρμανση του χώρου μας.

Η ηχομόνωση με την χρήση διπλών ή τριπλών υαλοπινάκων βοηθάει στην μείωση της έντασης του θορύβου.

 

 

 

Το αλεξίσφαιρο γυαλί, είναι ένα είδος γυαλιού, το οποίο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό όταν χτυπιέται από σφαίρα. Πρόκειται για τζάμια με τρία η περισσότερα μέρη διαφορετικού πάχους γυαλιού και ειδικής μεμβράνης ανάλογα με την απαιτουμένη προστασία . Είναι ιδανικά για τράπεζες, χρυσοχοεία, μουσεία, κ.λ.π.

Αυτό το είδος τζαμιού, το οποίο είναι πολύ πιο ανθεκτικό από το πλαστικό, μπορεί να αντέξει από σφυριά και τσεκούρια μέχρι ρόπαλα και σφαίρες, τις οποίες τις κάνει επίπεδες και δεν τις αφήνει να εισχωρήσουν στο εσωτερικό ή ότι προστατεύεται.

Γι΄ αυτούς τους τύπους γυαλιών έχει ληφθεί υπόψη η ενέργεια κρούσης ανάλογα με τον τύπο όπλου και σφαιρών (εκφράζεται σε joules ανάλογα με την μάζα και την ταχύτητα του βλήματος).

Η κατηγορία των αλεξίσφαιρων κρυστάλλων καθορίζεται από διεθνή στάνταρ τα οποία ορίζουν τις απαιτήσεις απόδοσης και μεθόδους δοκιμών για έξι Τάξεις αλεξίσφαιρων υαλώσεων σε εσωτερικούς χώρους, σχεδιασμένα να αντέχουν επίθεση από περίστροφα, τουφέκια και καραμπίνες.

 

 

Γυαλιά υψηλής ποιότητας με ενσωματωμένο συρμάτινο πλέγμα παχους 6 mm το οποίο καθυστερεί την θραύση σε περίπτωση φωτιάς  άρα και την διασπορά της φωτιάς και του καπνού.

 

Τα πυράντοχα γυαλιά ή αλλιώς πυρίμαχοι υαλοπίνακες βρίσκουν εφαρμογή σε οικοδομήματα που πρέπει να υπακούουν στους τοπικούς Κανονισμούς Ασφαλείας για αυστηρά κριτήρια ακεραιότητας παραμένοντας αδιαπέραστα στις φλόγες και στα αέρια παρέχοντας μόνωση κατά την διάρκεία πυρκαγιάς για 60 min.

Το πυράντοχο γυαλί ή πυρίμαχος υαλοπίνακας πρέπει να κατέχει τις ακόλουθες ιδιότητες:

- Χαμηλή ανάφλεξη

- Χαμηλή διάδοση φωτιάς

- Ελάχιστη επιφανειακή διασπορά φλόγας

- Ελάχιστη ακτινοβολία ανάφλεξης.

Όλες οι ανωτέρω ιδιότητες συνεισφέρουν στην ακεραιότητα του γυαλιού, βελτιώνουν την αντοχή στην φωτιά και κατά συνέπεια παρέχουν φράγμα στη φωτιά.

 

 

 

 

 

 

Κρύσταλλο ασφαλείας (tempered) ή securit, αποκαλείται το κρύσταλλο που έχει υποστεί θερμική επεξεργασία σκλήρυνσης (toughening ή tempering), η οποία βελτιώνει τη μηχανική του αντοχή και τη θερμική του αντίσταση, ενώ παράλληλα αποκτά ιδιότητες ασφαλούς θραύσης. Αυτό σημαίνει ότι αν ένα γυαλί securit σπάσει, θρυμματίζεται σε μικρά, σχετικά ακίνδυνα κομματάκια, που δεν είναι τόσο μεγάλα ούτε κοφτερά, ώστε να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό.

 Πλεονεκτήματα του θερμικά επεξεργασμένου γυαλιού:

Bελτιωμένη μηχανική αντοχή: η θερμική επεξεργασία βελτιώνει τόσο την αντοχή στο φορτίο, όσο και την αντίσταση του γυαλιού σε κρούση. Το tempered γυαλί, είναι σχεδόν 5 φορές πιο ισχυρό από το συνηθισμένο απλό γυαλί

Αυξημένη θερμική αντίσταση: Το tempered γυαλί, παραμένει σταθερό και διατηρεί τα χαρακτηριστικά του σε θερμοκρασίες από -70ο μέχρι και +295οC. Αντέχει ακόμη σε διαβαθμίσεις της θερμοκρασίας, τέτοιες που η μία του πλευρά να είναι στους 250ο και η άλλη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Εξαιρετική εμφάνιση, υψηλό επίπεδο μετάδοσης του φωτός και χαμηλή αντανάκλαση

Εσωτερική άνεση: εξαιρετική θερμομόνωση σε συνδυασμό με τον έλεγχο της ηλιακής ενέργειας

Απεριόριστη δημιουργικότητα για τον αρχιτέκτονα: ένας τύπος γυαλιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλες τις εφαρμογές.